söndag 29 mars 2009

Sus var social

Okej, det var ett tag sedan. Var på stickpub för första gången i onsdags så jag har ovanligt nog varit social. Stickat, pratat, druckit öl. Fick veta att det var sci-fi mässa i Malmö i helgen och det såg jag verkligen framemot, men mer om detta senare, jag tar saker i kronologisk ordning.
I fredags en tur till Malmö, träffar mamma för en shoppingeftermiddag. SF-bokhandeln och lite andra viktiga stopp. Följer med mamma in på Gudrun Sjödén och tittar i reahyllan, rea på rean. Hittar ett par svarta byxor och matchande väst med snyggt skräddad look och inga som helst blommor eller mönster utan bara svart, dessutom i min storlek. Övertalas att prova och hör och häpna: det satt perfekt! Har det börjat smygas in gothelement hos Gudrun? Reades kläderna för att de inte passade in i det vanliga sortimentet? Ingen aning och jag tvivlar på att mysteriet någonsin får en tillfredställande förklaring. Hittade för övrigt en rolig bok på Hamrelius Bokhandel, The Complete Tolkien Companion, ett lexikon som innehåller i princip allt, ortnamn, kungar, alviska ord etc.
Idag var det var meningen att jag skulle åkt dit och roat mig på sci-fi mässan, medan mamma besökte symässan. I förmiddags skulle vi åkt in men med vår vanliga tur så vägrade bilen fungera och så var det med det. Fick bli bilstädning (fy!) och efter det välförtjänt slappande. Är lite besviken för att jag missade mässan, men kanske kan besöka mässan i Stockholm i höst.
Har börjat sticka på en tröja från retroboken, resåren har ett coolt flätliknande mönster, fast det är inte flätor med en massa hjälpstickor och sånt utan bara lyfta maskor och omtag. Drog upp en gammal tröja som jag stickade för ett eller två år sedan och återanvände garnet till mitt nya projekt.

1 kommentar:

  1. Synd att du inte kom iväg till SF -mässan. Men bra att du umgås lite, men Gudrun... usch, fy skäms. Fy.

    SvaraRadera