torsdag 14 maj 2009

Graffiti och boktips

Nu har det hänt lite grejor. Fick fick foton som min syster, L, tagit när vi var på Österlen i påskas, mitt under konstrundan. I Simrishamn fanns det gott om stickgraffiti, vet inte vem eller vilka som ligger bakom, men det var kul att se.

Sen kommer ett boktips på en helt ny bok, släpptes i måndags, releasefest på Akademibokhandeln i Helsingborg och eftersom författaren är medlem i stickpuben så hade vi redan innan fått en tjuvtitt på boken i samband med ett stickmöte, men att se en hel hög med böcker var en helt annan sak. Självklart så kom en stor del av gänget, både från puben och bibblan, för att gratulera henne och mingla, gratis dricka och godis tackar man inte nej till. Ja, jag köpte boken och fick den signerad så här kommer en recension, så opartisk som möjligt.

Virka amigurumi, Mia Bengtsson, Bonnier Carlsen 2009

Första amigurumiboken på svenska är en trevlig och otroligt söt liten bok, (a5-format!) med ett antal gulliga små figurer,indelade efter svårighetsgraderna "lätt", "medel" och "utmaning". Som många andra moderna handarbetsböcker så finns det pedagogiska beskrivningar på olika tekniker, maskor etc. i början av boken, men i samband med mönsterna dyker det också upp rutor med nyttiga saker. Det första jag gjorde när jag kom hem var att sätta igång och virka, den lille munken på sida 39, inga problem med mönstret och resultatet blev inte så dumt, jag har faktiskt lust att testa fler figurer. Sen fungerar boken bra att bara bläddra i också, precis som man ska kunna göra med bra pysselböcker (retroboken till exempel). Så ännu en utmärkt bok

1 kommentar:

  1. Bonniers? Wow, coolt. Då kan hon se till att jag får en bok utgiven då? Eller du, det är du som är författaren och säg inte emot!
    ja, jag spammar dig. Jag har tråkigt.

    SvaraRadera